Φιλετάκια Χοιρινά με Βαλσάμικο και Αρωματικά
Scroll down for English
Υλικά (για 8 – 10 άτομα)
Ingredients ( serves 8 – 10)
Υλικά (για 8 – 10 άτομα)
- 4 φιλετάκια χοιρινά (ψαρονέφρι), σύνολο 1 ½ κιλά
- 4 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Τα φυλλαράκια από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 2 κουταλιές ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά χοντρό, θαλασσινό αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
- Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε μικρές βαθιές χαρακιές σε διάφορα σημεία του φιλέτου και μπήγετε μέσα μικρές σκελίδες σκόρδου.
- Απλώνετε τα φιλετάκια σε ταψί στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί, ελαφρά λαδωμένο
- Ραντίζετε τα φιλετάκια με το βαλσάμικο ξίδι και μετά με το ελαιόλαδο και τα τρίβετε με τα χέρια για να πιάσουν βαλσάμικο και λάδι παντού.
- Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολάκι, προσθέτετε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μίγμα αυτό τα φιλετάκια.
- Ψήνετε σε φούρνο με αέρα στους 170°C για 20 – 30 λεπτά.
- Τα βγάζετε πάνω σε σανίδα κοπής και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 – 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε κομμένα σε λεπτά φετάκια.
Ingredients ( serves 8 – 10)
- 4 pork tenderloins ( about 1 ½ kilos / 4 ½ pounds)
- 4 tablespoons balsamic vinegar
- ¼ cup olive oil
- 4 medium garlic cloves
- 4 sprigs fresh rosemary leaves stripped and finely chopped
- 4 sprigs fresh thyme leaves, stripped and finely chopped
- 1 tablespoon coarse sea salt
- Black pepper to taste
- Preheat oven to 200°C
- Cut small slits into meat and dispense garlic cloves into the slits.
- Coat tenderloins in balsamic vinegar rubbing vinegar into meat.
- Drizzle tenderloins with vinegar, just enough to coat.
- In a small bowl mix the coarse sea salt, the pepper, the rosemary and the thyme and rub the meat with this blend.
- Roast in hot oven for 20 – 30 minutes.
Comments
Post a Comment