Φιλετάκια Χοιρινά με Βαλσάμικο και Αρωματικά

Scroll down for English
Υλικά (για 8 – 10 άτομα)
  • 4 φιλετάκια χοιρινά (ψαρονέφρι), σύνολο 1 ½ κιλά
  • 4 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Τα φυλλαράκια από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά χοντρό, θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  • Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε μικρές βαθιές χαρακιές σε διάφορα σημεία του φιλέτου και μπήγετε μέσα μικρές σκελίδες σκόρδου.
  • Απλώνετε τα φιλετάκια σε ταψί στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί, ελαφρά λαδωμένο
  • Ραντίζετε τα φιλετάκια με το βαλσάμικο ξίδι και μετά με το ελαιόλαδο και τα τρίβετε με τα χέρια για να πιάσουν βαλσάμικο και λάδι παντού.
  • Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολάκι, προσθέτετε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μίγμα αυτό τα φιλετάκια.
  • Ψήνετε σε φούρνο με αέρα στους 170°C για 20 – 30 λεπτά.
  • Τα βγάζετε πάνω σε σανίδα κοπής και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 – 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε κομμένα σε λεπτά φετάκια.
DSC03375
Ingredients ( serves 8 – 10)
  • 4 pork tenderloins ( about 1 ½ kilos / 4 ½ pounds)
  • 4 tablespoons balsamic vinegar
  • ¼ cup olive oil
  • 4 medium garlic cloves
  • 4 sprigs fresh rosemary leaves stripped and finely chopped
  • 4 sprigs fresh thyme leaves, stripped and finely chopped
  • 1 tablespoon coarse sea salt
  • Black pepper to taste
Directions
  • Preheat oven to 200°C
  • Cut small slits into meat and dispense garlic cloves into the slits.
  • Coat tenderloins in balsamic vinegar rubbing vinegar into meat.
  • Drizzle tenderloins with vinegar, just enough to coat.
  • In a small bowl mix the coarse sea salt, the pepper, the rosemary and the thyme and rub the meat with this blend.
  • Roast in hot oven for 20 – 30 minutes.
Transfer to a carving board, let the meat rest for about 10 minutes, then slice and serve.

Comments

Popular posts from this blog

Holy Tuesday

A Virtual Tour of Larnaca

March the Unpredictable!